diumenge, 18 de gener de 2009

DONANT EL SENTIT A LES FESTES POPULARS.Estem d'enhorabona. Ahir, nit de Sant Antoni, La Ventafocs va fer la seua primera presència a la vila de l'Eliana. Més d'un centenar de persones van montar taules de manera espontànea per celebrar dita nit i donar-li el sentit que té: és a dir, una de les festes més populars al conjunt del País Valencià. Per contextualitzar una mica, la nit de Sant Antoni commemora el pas de l'hivern a la primavera. D'altra banda, té un sentit místic al representar la figura de Sant Antoni en lluita contra els mals auguris, contra els dimonis.
És d'aquesta manera com, per primera vegada, membres de La Ventafocs realitzaren un correfoc al voltant de la foguera. Així mateix, es va dur endavant una representació de manera espontànea, oferida a la gent congregada, de la lluita de Sant Antoni amb el dimoni.
És aquest un dels objectius que ens marquem: el recuperar les celebracions tradicionals de la nostra terra front a aquelles activitats que res tenen que vore i que, malauradament, ahir també van tindre el seu espai a la plaça del País Valencià. La gent, sorpresa, va gaudir amb les activitats dels i les membres de La Ventafocs a pesar de l'ambient que va voler instaurar l'ajuntament amb música que res tenia a vore amb la celebració i que només anava dirigida a un conjunt de la ciutadania.
Són amb aquests tipus d'activitats com, La Ventafocs, intentarà activar d'una manera alternativa l'esdevenir cultural de l'Eliana. Amb un dels màxims objectius com a pilars: el de desenvolupar a aquelles activitats que defensen i difonguen la cultura i llengua pròpia del nostre País.

Durant els pròxims mesos anirem informant a la gent de les pròximes activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada