diumenge, 18 de gener de 2009

DONANT EL SENTIT A LES FESTES POPULARS.Estem d'enhorabona. Ahir, nit de Sant Antoni, La Ventafocs va fer la seua primera presència a la vila de l'Eliana. Més d'un centenar de persones van montar taules de manera espontànea per celebrar dita nit i donar-li el sentit que té: és a dir, una de les festes més populars al conjunt del País Valencià. Per contextualitzar una mica, la nit de Sant Antoni commemora el pas de l'hivern a la primavera. D'altra banda, té un sentit místic al representar la figura de Sant Antoni en lluita contra els mals auguris, contra els dimonis.
És d'aquesta manera com, per primera vegada, membres de La Ventafocs realitzaren un correfoc al voltant de la foguera. Així mateix, es va dur endavant una representació de manera espontànea, oferida a la gent congregada, de la lluita de Sant Antoni amb el dimoni.
És aquest un dels objectius que ens marquem: el recuperar les celebracions tradicionals de la nostra terra front a aquelles activitats que res tenen que vore i que, malauradament, ahir també van tindre el seu espai a la plaça del País Valencià. La gent, sorpresa, va gaudir amb les activitats dels i les membres de La Ventafocs a pesar de l'ambient que va voler instaurar l'ajuntament amb música que res tenia a vore amb la celebració i que només anava dirigida a un conjunt de la ciutadania.
Són amb aquests tipus d'activitats com, La Ventafocs, intentarà activar d'una manera alternativa l'esdevenir cultural de l'Eliana. Amb un dels màxims objectius com a pilars: el de desenvolupar a aquelles activitats que defensen i difonguen la cultura i llengua pròpia del nostre País.

Durant els pròxims mesos anirem informant a la gent de les pròximes activitats.

divendres, 16 de gener de 2009

PRESENTACIÓ.

Benvolguts veïns i veïnes de l’Eliana:

Aprofitant la festivitat de Sant Antoni, com una de les festes més importants que es donen al conjunt de la nostra terra, tenim el orgull de presentar als ciutadans i les ciutadanes de la vila de l’Eliana un nou projecte il·lusionador: L’ASSOCIACIÓ SOCIOCULTURAL LA VENTAFOCS.

Moviment que neix de la mà d’un grup de persones del poble amb inquietuds diverses que tenen com a objectiu el desenvolupar nombroses activitats amb el que puguem difondre la cultura i llengua pròpies del nostre país: recuperació de festivitats tradicionals de la terra, taules rodones amb temàtiques diverses, tertúlies literàries, concerts o sopars populars oberts a tots i totes aquelles que vulguen gaudir d’una bona estona i conèixer gent amb afinitats.

La Ventafocs vol arribar a ser una eina a l’abast dels elianencs i elianenques per tal de convertir-se en agents actius dintre del esdevenir de l’Eliana. Associació oberta a gent de totes les edats amb l’il·lusió de dinamitzar culturalment i de forma activa el nostre poble. D’altra, un projecte alternatiu no adscrit a cap partit polític, autogestionat pels seus propis membres i amb un funcionament assembleari obert a tothom.

És d’aquesta manera, que animem a tota la ciutadania a gaudir de la nostra cultura i llengua pròpies participant de manera activa i efectiva, trepitjant els carrers de la nostra vila, construint tot un teixit associatiu alternatiu per conscienciar a la ciutadania de la riquesa dels nostres trets propis i l’il·lusió de treballar per defendre’ls, conservar-los i difondre’ls.

VINE I PARTICIPA A LA VENTAFOCS!!!

associacio.laventafocs@gmail.com